Tredobbelt norsk i Falun. Johaug nærmer seg Bjørgens rekord.

Tredobbelt norsk i Falun. Johaug nærmer seg Bjørgens rekord.

Utnyttet Østbergs sprekk og går mot sammenlagtseier i verdenscupen.

Dagbladet.no


Therese Johaug ledet verdenscupen sammenlagt med 132 poeng foran Ingvild Flugstad Østberg før dagens konkurranse. I dag økte Johaug, som vant igjen, kraftig i sammendraget, all den tid Østberg sprakk på sisterunden og endte på en skuffende 9. plass.

Nå skiller det 208 poeng mellom denne sesongens to beste kvinnelige langrennsløpere i verdenscupsammendraget.

Det ble til slutt en duell mellom Johaug og Heidi Weng om seieren på dagens 10 kilometer fellesstart i fristil. 27-åringen fra Dalsbygda fikk en luke mot slutten av Mördarbakken. Weng håpte å ta igjen forspranget inn mot mål, men akkurat som i går imponerte Johaug i det lette terrenget.

Verdenscuplederen befestet sin posisjon som verdens beste langrennsløper og tok et nytt steg mot å vinne krystallkula ved sesongslutt.

Weng kapret 2. plassen, mens Jacobsen fikk revansje fra gårsdagen og tok den siste pallplassen.

Nærmer seg Bjørgen
Dermed tok Johaug sin 14. verdenscupseier for sesongen og mangler bare tre triumfer for å tangere Marit Bjørgens 17 seirer i 2011/12.

- Det har vært en veldig god sesong med mange førsteplasser. Jeg er veldig fornøyd med det. Planen min i dag var å gå hardt fra start og gå det jeg kunne. Heldigvis slapp jeg å spurte mot noen, sier Johaug i seiersintervjuet vist på NRK.

Også Jacobsen var godt fornøyd med sin pallplassering.

- Jeg er god til å aldri gi opp. Jeg vet at jeg ikke sprekker og klarte heldigvis å kjempe meg opp til pallen. Det er jeg godt fornøyd med, sier Heming-jenta til NRK.

Høyt tempo fra start
Da verdens beste langrennsjenter gikk opp Mördarbakken for første gang, var det bare Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng som klarte å følge Therese Johaugs forrykende tempo. I tillegg fulgte Astrid Uhrenholdt Jacobsen like bak, mens også Jessica Diggins hadde los før utforkjøringen.

Diggins og Jacobsen rakk så vidt å få kontakt, men måtte raskt slippe da Johaug satte i gang motoren igjen i de tøffe motbakkene. Da sa det også stopp for Flugstad Østberg, som heller ikke klarte å følge Diggins og Jacobsen.

Det ble til slutt en duell mellom Johaug og Heidi Weng. 27-åringen fra Dalsbygda fikk en luke mot slutten av Mördarbakken. Den klarte Weng aldri å ta igjen. Dermed kunne Johaug juble for sin 14. verdenscupseier denne sesongen.

Weng og Jacobsen fullbyrdet den norske trippelen, mens Jessica Diggins ble nr. 4 og Maria Rydqvist nr. 5. Ragnhild Haga imponerte med 6. plass, mens til slutt Østberg endte på en skuffende 9. plass.