Tok NM-gull i terrengløp

Tok NM-gull i terrengløp

Therese Johaug knuste alle under NM i terrengløp søndag.

Rbnett.no 13.10.2019 Les hele saken her

I Frognerparken tok Johaug gull i øvelsen lang løype. Dette er Johaugs andre NM-gull i løping. Hun vant også 10.000-meter (på bane) under NM på Hamar i august.
Johaug er storfornøyd etter et nytt NM-gull i løping.
– Det var kjempegøy å løpe i dag. Det var utrolig god stemning i løypa, som å gå i Kollen nesten. På vei oppover i bakken her var det som en maurtue, med masse folk på hver side og en løype i midten, sa Johaug.

Fikk luke tidlig

Fjorårsvinner, Sigrid Jervell Våg, lå i frontgruppen sammen med Johaug frem til den første kilometeren. Etter det lå Johaug i front med en luke ned til Våg og resten av konkurrentene.

Johaug økte ledelsen jevnt og trutt, og vant til slutt på tiden 19.42.90. Sigrid Jervell Våg ble nummer to, 28.50 sekunder bak Johaug.

– Nesten som å løpe i Kollen

Langrennsstjernen innrømmer at hun var nervøs før start i Frognerparken.

– Jeg var skikkelig nervøs før starten i dag. Jeg prøvde løypa i går og da tenkte jeg “shit”, dette kommer til å bli tøft, sa hun.

– Men du knuser konkurrentene likevel?

– Jeg vet jo at jeg er god til å løpe, og at jeg har kapasiteten inne. Jeg har bare ikke løpt så mye før, men det er veldig artig å være med på, og så er det bra å kjenne på konkurranseinstinktet, sier Johaug.

Nå avslører Johaug at hun ønsker å løpe EM i 10.000 meter neste år.

– Ja, jeg har veldig lyst til å løpe EM. Men det er klart at jeg skal være i god form. Jeg reiser ikke ned til Paris (EM-verten, journ. anm.) om jeg ikke er i god nok form. Målet mitt er å løpe så fort jeg kan og perse på 10.000 meter, sier Johaug, som utdyper lidenskapen for løping:

– Jeg tror det er fint for meg å prøve noe annet. Nå har jeg vært med i gamet, og da blir det samme i år på år. Men det skal ikke gå utover skisatsingen, understreker langrennsstjernen.