Status quo i Johaug-saken

Status quo i Johaug-saken

Therese Johaug-saken manøvrerer seg videre i systemet. Det er lite trolig at noe stort skjer før om en måneds tid.

Østlendingen 21.11.2016  - Les hele saken her

 

Da gikk sesongstarten på Beitostølen. Der sendte Johaug SMS-meldinger til lagvenninner.

– Det var nok veldig spesielt for henne å sitte og se på TV på noe hun skulle vært med i, sier Johaug-manager Jørn Ernst til NTB.

– Hun trener etter planen, og jeg vet ikke om hun har vært dopingtestet etter denne saken. Men det er bra for henne å være i det samme regimet (med meldeplikt).

Til helgen starter verdenscupen. I sommer og høst hadde Johaug testresultater som indikerte at hun kom til å være like overlegen som sist vinter.

 

Vente

– Det er ikke mer å kommunisere herfra. Saken går sin gang, sier Halvor Byfuglien i Antidoping Norge til NTB.

Den er fortsatt under behandling i administrasjonen hos AN. Den skal så videresendes til den frittstående Påtalenemnda i Antidoping Norge.

Det er siste stopp før Norges Idrettsforbunds domsutvalg, som trolig får saken oversendt innen 18. desember.

 

Når en påtalebegjæring kommer dit, får utøveren tre ukers frist til å uttale seg. Deretter vil en muntlig høring bli berammet av domsutvalget.

Det er bakgrunnen for at Johaug-advokat Christian B. Hjort ikke tror en avgjørelse faller før årsskiftet.

 

OL-ryker?

Johaug testet positivt for doping 16. september. Hun har fått i seg det forbudte stoffet clostebol, angivelig etter bruk av kremen Trofodermin.

Langrennsesset er utestengt i to måneder mens AN behandler dopingsaken mot henne.

 

Verken Johaug eller landslagslege S Bendiksen så et stort «doping»-merke på krem-pakken som ble kjøpt inn i Italia. Det ble heller ikke sjekket opp om kremen hadde ulovlige stoffer.

De fleste eksperter anser det som svært lite sannsynlig at Johaug slipper straff. Hun går etter all sannsynlighet glipp av Lahti-VM.

Den internasjonale olympiske komiteen (IOC) vurderer også å endre sitt regelverk. Det vil kunne gjøre at doptatte utøvere automatisk utestenges i det påfølgende OL.

Dette kan slå inn for Johaugs del om IOC endrer koden i løpet av noen måneder.