Snart tilbake: Johaug har lov til å trene med landslaget

Snart tilbake: Johaug har lov til å trene med landslaget

Therese Johaug kan trene med resten av skilandslaget allerede søndag. Lørdag gratulerte hun stafettlaget med OL-gull i Pyeongchang.

17.02.2018 Dagbladet.no 
29-åringen tilbringer OL-dagene på høydesamling i Seiser Alm, men fikk med seg lagvenninnenes gulløp i Pyeongchang og gratulerte dem på Instagram.

Johaug ble nektet OL-deltakelse etter at dopingdommen hennes ble forlenget i Idrettens voldgiftsrett (CAS). Hun har reist bort for å slippe det verste kjøret på hjemmebane under mesterskapet.

Allerede søndag, to måneder før utelukkelsen utløper, kan hun delta i organisert trening.

- Det er en bra dag. Det er kjempebra å komme så langt. Det er ikke lenge igjen før hele utestengelsen er over. Det er en merkedag med tanke på at hun er inne igjen på laget, sier hennes manager Jørn Ernst til Eurosport.

Det er WADA-koden og lovverket til Norges Idrettsforbund (NIF) som åpner for at utestengte utøvere kan trene organisert i de to siste månedene av en utelukkelse. Johaugs suspensjon løper til 17. april.

Kan returnere til Skarverennet

Skarverennet er 21 dager seinere. Trolig kommer 29-åringen til å gjøre comeback i dette populære turrennet.

- Hun kan delta i Skarverennet. Det er ikke 100 prosent sikkert ennå at hun gjør comeback der, men jeg regner med hun skal dit og gå, har Ernst tidligere fortalt til Dagbladet.

Johaug var raskt ute med å gratulere Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ragnhild Haga og Marit Bjørgen med lørdagens stafettgull. Bjørgen kvittet seg med Stina Nilsson og Sverige i den siste bakken, mens OAR (russiske utøvere) tok bronsen.

- Full jubel for GULLJENTENE, skriver Johaug i en oppdatering på Instagrams historiefunksjon, sammen med et bilde av seg selv i skiløypa mens hun står på et bein og feirer.

Johaug var en del av Norges stafettlag under OL i Sotsji, men da sørget en smørbom for en norsk 5.-plass. Hun var på gullaget i 2010-OL.