Skistjernen har håndplukket et nytt støtteapparat og er tilbake i hardtrening.

Skistjernen har håndplukket et nytt støtteapparat og er tilbake i hardtrening.

Johaug i nytt intervju: - Når jeg våkner, står det to bokstaver i hodet mitt

Aftenposten.no 06.12.16 Les hele saken her

Etter den positive dopingprøven i høst, er Therese Johaug suspendert og har ikke lov til å konkurrere eller trene med landslaget. Nå oppholder hun seg på Sjusjøen, der hun har tilbrakt mye tid den siste måneden.

Ved månedsskiftet offentliggjorde påtalenemnda sin innstilling om 14 måneders utestengelse for skistjernen. Dersom domsutvalget velger å følge den innstillingen, kan Johaug være tilbake kort tid før OL i Pyeongchang i 2018.

– Når jeg våkner står det to bokstaver i hodet mitt. Det er «OL». Jeg skal trene hardt og jeg skal legge ned en vanvittig jobb for å komme tilbake, sier Johaug til NRK, som har besøkt 28-åringen på Sjusjøen.

Til tross for en tøff høst, er altså skistjernen motivert for et comeback, selv om det kan komme om et drøyt år.

– Jeg har lært at jeg må fokusere på det jeg kan gjøre noe med. Det jeg kan gjøre noe med, er å trene godt og forberede meg best mulig. Om dommen blir det ene eller andre, får jeg ikke gjort noe med det, sier Johaug.

Johaug har også fått på plass et team som skal hjelpe henne tilbake, skriver NRK. Det består av tidligere landslagssjef i langrenn, Pål Gunnar Mikkelsplass, smører Snorre Haugland, lege Ola Sand og psykolog Britt Tajet Foxell.

– Jeg føler jeg har fått på plass det beste støtteapparatet jeg kunne ha fått i den situasjonen jeg har kommet i. Jeg er utrolig takknemlig for at Pål Gunnar hjelper meg som trener, sier Johaug.

Therese Johaug testet i høst positivt for stoffet clostebol, som hun skal ha fått i seg gjennom en krem for behandling på en solforbrent leppe. Det er en forklaring påtalenemnda har trodd på. 

- Jeg fikk livet mitt snudd på hodet på ett minutt, sa Johaug til Aftenposten to uker etter at saken ble kjent. Hun sa da at støtten fra folkene rundt henne ga henne krefter til å trene.

- Jeg får vanvittig mye kjærlighet fra det norske folket. Uansett hvor jeg går, eller trener, så stopper de meg og sier at «du er en ener, vi stoler på deg og støtter deg». Det er noe jeg har satt ufattelig stor pris på. Samtidig med familien min, venner, lagvenninner og ikke minst Nils Jakob, som jeg har kunnet støttet meg til i den perioden her, så klarer jeg faktisk å prøve så godt jeg kan i hvert fall, sier hun.