Nekter å bli trønder

Nekter å bli trønder

I sommer risikerte Therese Johaug å bli trønder. Det er hun glad for at hun ikke ble.

Kilde: Dagbladet.no

DALSBYGDA (Dagbladet): Therese Johaug har fartet bygda opp og ned i det grå augustregnet med et helt reklameteam på slep. Johaug er på hjemmebane for å ta bilder til den nye kleskolleksjonen sin, og har valgt hjembygda som kulisser for bildene du garantert kommer til å se utover høsten og vinteren.

For hedmarkingen Johaug er det viktig å knytte merkevarenavnet sitt til hjembygda. Men i sommer sto den lokale identiteten hennes i fare for å bli fundamentalt endret

 

Sammenslåingsfaren

Dalsbygda ligger i Os kommune i Hedmark fylke, og som så mange andre småkommuner rundt om i Norge var det i juni en folkeavstemming for å avgjøre om kommunen skulle slås sammen med Røros og Holtålen til én stor kommune.

 

Therese sjøl fikk ikke stemt, til tross for at hun har helt klare oppfatninger om hjemkommunens framtid.

- Det som var så dumt var at jeg meldte flytting til Oslo, så jeg fikk ikke stemt. Det var litt synd da, men jeg er veldig glad for at det ikke ble sammenslåing. Jeg syns det er viktig å ta vare på Os kommune slik den er, så jeg ville stemt nei til sammenslåing. Jeg har en frykt for at barnehagen blir flytta til Os om det blir kommunesammenslåing, skolen her blir flytta, og da mister det veldig mye av sjarmen og det som får folk til å flytte tilbake til bygda igjen, forteller en engasjert Johaug til Dagbladet på trappa foran hjemgården.

 

Les hele saken på dagbladet.no