Johaug vant VM-gull på 10-kilometeren

Johaug vant VM-gull på 10-kilometeren

Therese Johaug (30) sikret sitt andre gull i mesterskapet da hun tirsdag gikk inn til seier på kvinnenes klassiske 10-kilometer.

SEEFELD/OSLO (Nettavisen) - les hele saken her:
Hun fikk likevel tøffere kamp enn mange forventet. Og den kampen kom fra det svenske stjerneskuddet Frida Karlsson. 19-åringen slo alle andre konkurrenter, og tok sølvet like bak Johaug.

Avstanden i mål var 12,2 sekunder ned til Karlsson.
Også Ingvild Flugstad Østberg (28) gikk et meget godt renn, og sikret bronsen, 35,6 sekunder bak Johaug.

Ble skremt
Gullvinneren strålte i målområdet etter rennet, og forteller at hun var helt stiv og virkelig måtte gå i kjelleren for å ta gullet, tirsdag.
- Å fy flate, så tungt det var. Jeg måtte virkelig bite tennene sammen. det var et jobbeløp fra A til Å, sier Johaug til NRK etter rennet.
Hun innrømmer at hun lot seg skremme av svenskenes stjerneskudd underveis i rennet. Sekunderingen fra trenerne underveis i rennet var det som skremte henne mest.
- På andrerunden, oppå der, så var det bare fire sekunder, og jeg tenkte at «dægern», det her - det her skal jeg ta!

Johaug tok seg også tid til å hylle juniorjenta fra Sverige etter rennet.
- Jeg visste at Frida kom til å gå bra i dag. Jeg skjønte at ho kom til å bli hard, men det er vanvittig imponerende. Det er rått, skryter hun av sølvvinneren.

- Hva er det som er i ferd med å skje?
Rennet tirsdag ble altså helt annerledes enn de fleste hadde trodd. Der Johaug tidligere i sesongen har vært suveren i tet fra start til mål, holdt Karlsson denne gang godt følge.
Ved runding fem kilometer skilte det bare 7,3 sekunder mellom Johaug og Karlsson, mens de andre konkurrentene var distanser.
- Hva er det som er i ferd med å skje?, kommenterte NRKs Jann Post da konkurrent etter konkurrent passerte bak Karlsson ved halvgått renn.
Ved 6,7 kilometer var avstanden mellom Johaug og Karlsson nede i 4,8 sekunder, men på siste del av rennet viste Johaug styrke, og vant til slutt med 12,2 sekunder.

Skuffende av Jacobsen og Weng
Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Heidi Weng skuffet noe i tirsdagens renn, og var ikke i nærheten av pallen ved målgang. Jacobsen ble nummer 10, mens Weng ble nummer 19.

Johaug vant også gull på kvinnenes 15-kilometer med skibytte, lørdag.
Onsdag er det klart for herrenes 15-kilometer klassisk, før det er stafetter på programmet for både kvinner og menn torsdag og fredag. VM avsluttes med tremil og femmil til helgen for langrennsløperne.

Slik endte topp ti, tirsdag:

1. Therese Johaug
2. Frida Karlsson +12,2
3. Ingvild Flugstad Østberg +35,6
4. Krista Pärmakoski +37,0
5. Nadine Faendrich +1.03,9
6. Anastasia Sedova +1.04,9
7. Natalja Neprjajeva +1.07,5
8. Teresa Stadlober +1.07,9
9. Charlotte Kalla +1.09,2
10. Astrid Uhrenholdt Jacobsen +1.09,4
Øvrige norske: 19. Heidi Weng +1.33,8