Johaug utklasset konkurrentene

Johaug utklasset konkurrentene

Therese Johaug (30) var rørt etter storseieren i comebacket.

VG.no - les hele saken her

Under den nasjonale sesongåpningen på Beitostølen klarte ingen å holde følge med tempoet til den konkurransesultne 30-åringen.
10-kilometeren i klassisk stil gikk Johaug fortere enn noen andre, og hele 23,9 sekunder raskere enn Ingvild Flugstad Østberg på 2. plass.

To år etter at nyheten om Johaugs positive dopingprøve sjokkerte langrennsverden, var hun fredag formiddag tilbake i en konkurranse på snø.
Da 30-åringen kjempet seg over en delvis tåkelagt målstrek på tiden 25.42,6 – var hun overlykkelig.
– Jeg klarte det. Jeg er tilbake, ropte Johaug.
  
 Rørt
Da hun møtte pressen etter seieren, brast stemmen da hun snakket om familien og kjæresten.
– Det er rørende at hele det norske folk, familie, venner og kjæreste bryr seg så mye om meg. Og kjenne at de gleder seg på mine vegne. At de vil så inderlig at jeg skal vinne igjen. Det er det som har holdt meg oppe i de to årene her, sier Johaug i pressesonen.Øynene til 30-åringen er blanke.
– Det er veldig sterkt å komme hit og kunne vinne skirenn igjen. Det er stort å kunne stå øverst på pallen igjen, sier Johaug.

Hun ga bror Karstein en lang og god klem.

Mamma Gro Johaug var rørt og stolt.

- Vi har prøvd å backet henne opp så godt vi har kunnet. Hun har hatt skikkelig tøffe dager og det har vært veldig tøffe dager for oss å lese alt som har stått skrevet, sier mamma Johaug til VG og fortsetter:

- Jeg har sagt det hele tiden til Therese at du er frisk og vi har hverandre og dette skal vi klare selv om det har vært to forferdelige år. Jeg syns Therese har vært utrolig tøff.

Tenkte på Ida
Den 18 måneder lange dopingdommen som fulgte gjorde at to verdenscupsesonger, fjorårets VM i Lahti og OL i Pyeongchang passerte med skistjernen som ufrivillig tilskuer.
Johaug tenkte også på sin nylig avdøde venninne Ida Eide da hun gikk fredag.

– Foreldrene mine har vært en enorm støtte for meg hele veien. Det har vært to tøffe år, men jeg er heldig som har så mange fine folk rundt meg. Jeg har også mistet to gode venninner. Jeg hadde Ida i tankene i dag, sier Johaug om venninnen Ida Eide som nylig gikk bort.

– Jeg kunne gått en runde til
30-åringen er favoritt til å vinne både verdenscupen, Tour de Ski og flere gull under VM i Seefeld denne sesongen.

Bortsett fra Østberg ga hun konkurrentene bank på 10-kilometeren.

– Jeg hadde lyst ti lå gå fort. Først og fremst så tar jeg med meg at det var moro å gå skirenn igjen. Det er den følelsen jeg har vært litt usikker på hva jeg har kjent. Syns jeg virkelig det er artig? Gir det meg noe å gå skirenn igjen? Og det svaret fikk jeg i dag. Det var moro. Jeg kunne gått en runde til, sier Johaug til VG.
Manager Jørn Ernst var glad. - Det er et rørende øyeblik. Det har vært to lange år. Det er fantastisk å se. Jeg er stolt av jenta nå, sier Jørn Ernst til VG.