Johaug utklasset alle i sesongåpningen på Beitostølen

Johaug utklasset alle i sesongåpningen på Beitostølen

Lekte med resten av starfeltet på 10 kilometer klassisk, men også en norsk junior imponerte stort.

Nettavisen 23.11.2019 - Les hele saken her

EITOSTØLEN (Nettavisen): Therese Johaug innfridde det skyhøye favorittstempelet og vant lørdagens sesongåpning for distanserenn på 10 kilometer klassisk.

Langrennsstjernen fra IL Nansen koblet et tidlig grep på konkurrentene og så seg aldri tilbake. I mål var hun hele 1.03,8 minutter foran Heidi Weng som var nærmeste konkurrent.

- Hun smadrer feltet, rett og slett og kriger seg fram her, kommenterte NRKs Jann Post underveis, da Johaug fosset inn til bestetid ved seks kilometer. Allerede der var hun hele 40,9 sekunder foran Weng.

Stortalentet Helene Marie Fossesholm (18) fra Eiker Skiklubb imponerte stort, kapret tredjeplassen og sørget dermed for norsk trippelseier. Fossesholm var 1.13 minutter bak vinnertida.

Johaug har mer å gå på
Johaug var naturligvis godt fornøyd med egen prestasjon, men er klar på at hun har mer å gå på.

- Jeg tror jeg kan være enda mer på. Jeg følte at det var litt seigt i enkelte partier. Jeg føler jeg har noe å gå på der. Samtidig fikk jeg gode svar på at jeg kan holde jevne runder. Jeg er på en måte bedre og sterkere sånn sett, forteller Johaug.

At Johaug har mer å gå på bør skremme konkurrentene ettersom hun allerede er i en helt egen klasse. Heidi Weng forteller til Nettavisen at det blir kjedelig når avstanden er så stor, men Johaug har ingen planer om å ta hensyn til det.

- Jeg kan ikke gå noe saktere på ski. Jeg gjør min jobb for å gå fort på ski, og så får de andre gjøre sitt beste, sier Johaug til Nettavisen.

- Jeg skjønner at enkelte synes det er litt kjedelig, men samtidig så ville jeg som utøver heller fokusere på hva jeg kan gjøre for å minke det forspranget. Men som TV-seer blir det kanskje litt kjedelig. Jeg ser den, men ingen lurer meg til å gå sakte. Plutselig blir jeg slått også, forteller Johaug.

Weng: - Avstanden skulle vært halvert
Weng måtte lørdag nøye seg med andreplassen på Beitostølen og var fornøyd med det. Samtidig erkjenner hun at avstanden opp til lagvenninnen er for stor.

- Det skulle vært halvert. Sånn er det. Hun er i en klasse for seg selv. Vi må gjøre noe med det. Jeg vet da søren hva som skal til for å ta et steg til, sier Weng til Nettavisen.

- Det er veldig langt opp. Det er litt for dårlig, men hun kan ikke noe for at hun er så god. Jeg skulle vært nærmere. Det er kjedelig at det er så store avstander, forklarer landslagsløperen.

Weng tror imidlertid at enkelte løpere kan være i stand til å nærme seg Johaug utover vinteren.

- Jeg tror det er noen svensker som kommer til å gå fort, sier Weng.

På Beitostølen var det imidlertid hovedsaklig norske løpere på startlisten, men også noen amerikanske landslagsløpere stilte til start. Blant dem var Jessica Diggins som ble nummer fire - halvannet minutt bak Johaug i mål.