Johaug tok overlegen seier

Johaug tok overlegen seier

Therese Johaug fulgte opp med seier på 10 kilometer friteknikk søndag.

Aftenposten 24.11.2019 - Les hele saken her

Therese Johaug havnet bakpå fra start, men fikk opp farten da hun vant 10 kilometer friteknikk under den nasjonale åpningen på Beitostølen søndag.

Johaug utklasset nok en gang konkurrentene da hun fra siste startnummer gikk inn til overlegen seier på Beitostølen.

– Skikkelig krevende
Etter én kilometer var hun ett sekund bak teten, men så fikk hun opp farten og distanserte konkurrentene.

– Det var skikkelig krevende å gå i dag. Det var ganske blankt etter mange løpere foran meg, og skiene skled litt unna. Men det er veldig fint å kunne trene på det her, sa Johaug til NRK etter løpet.

– Jeg stresset litt i starten, og fikk ikke helt opp dampen fra start av, men jeg kom meg mer inn i løpet etterhvert, fortsatte Johaug.

18-åring imponerte igjen
I mål var hun hele 31,3 sekunder foran Heidi Weng, som fikk nyttig drahjelp de siste kilometerne slik at hun til slutt passerte junioren Helene Marie Fossesholm med 0,9 sekunder.

Fossesholm fulgte opp det gode rennet fra lørdag og tok ledelsen etter fem kilometer, men da Therese Johaug kom bakfra som sist startende måtte 18-åringen se seg slått med 15,9 sekunder.

Etter en strålende sesongåpning på Beito vil Fossesholm være en av favorittene under junior-VM i februar.

– Jeg prøvde å gå avslapppet på ski, og det var krevende forhold. Alt i alt sitter jeg igjen med en god følelse, og sesongen kunne ikke startet så mye bedre, sa Fossesholm til NRK.

– Hun er en råtass, og det er ganske rått det hun driver med, skrøt Weng.