Johaug slo Uhrenholdt Jacobsen med over fem minutter (!) og vant NM-gull

Johaug slo Uhrenholdt Jacobsen med over fem minutter (!) og vant NM-gull

På tremila.

Dagbladet.no: På guttas femmil i formiddag ble det favorittseier da Martin Johnsrud Sundby sikret seg sitt 11. individuelle NM-gull.

Favorittseier ble det i høyeste grad også på jentenes tremil i fristil.

Therese Johaug vant nemlig i overlegen stil. Jenta fra Dalsbygda var best fra start til mål i rennet med individuellstart, og ble Norgesmester foran Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg.

- Det var et veldig godt skirenn, men vanskelig å finne flyten her ute. Det var ganske oppgått etter gutta. Det var vanskelig å finne balansen og gå godt på ski, men jeg kjente at den fysiske formen var god, sier Johaug til NRK.
 

Voldsomme marginer

Tidsmarginene på tremila ble usedvanlig store på grunn av tøffe og våte forhold på Beitostølen. Været ga lette Therese Johaug en ekstra fordel, og det sørget for at tidsmarginen til de nest beste ble oppsiktsvekkende.

Fra Johaug på gullplass til Astrid Uhrenholdt Jacobsen på 6. plass skilte det utrolige 5.17,9 minutter.

Johaug hadde åpenbart krefter igjen etter en lang sesong, og var også et godt stykke foran de andre på pallen.

Weng var 1.47,5 bak, mens Flugstad Østberg endte 2.13,1 bak Norgesmester Johaug.
 

- Fantastisk sesong

Dagens NM-gull var 27-åringens åttende.

Johaug oppsummerer sesongen, hvor hun har vunnet nærmest alt, slik:

- Det har vært en fantastisk sesong, en jeg aldri kommer til å glemme. Det er vanskelig å sette ord på det. Det skal litt til å få en sånn sesong til, men jeg er motivert til å starte på en ny sesong og bli en enda bedre skiløper, sier hun til NRK.

- Det har vært en helt rå sesong. Det er mange som har hjulpet meg til å gjøre dette til en fantastisk sesong, legger hun til.
 

Fornøyd Østberg

Bronsemedaljør Ingvild Flugstad Østberg er også fornøyd med egen innsats i dag, all den tid hun ikke er vant med å gå tremil med individuellstart.

- Dette er en tremil jeg er ekstremt godt fornøyd med. Jeg prøvde å åpne rolig og gå godt mot slutten. Jeg hadde en plan og har tydeligvis blitt litt eldre, fordi den fungerte bra, sier hun til NRK.

- Jeg har brutt noen barrierer denne sesongen og tatt noen voldsomme steg som jeg nesten ikke hadde forventet selv en gang. Det er nesten så det har gått for bra. Jeg er ekstremt motivert før neste sesong, fortsetter hun.

Heidi Weng mener sølv var et godt resultat i dag. Hun hadde nemlig regnet med at Johaug ville bli tøff.

- Det var ganske hardt. Snøen ble veldig hardpakka etter hvert. Det var vanskelig å stå på skiene i dag. Jeg skjønte at Therese ville bli sterk da de brutale bakkene startet. Det er helt greit, jeg er veldig fornøyd, sier hun til NRK.

- Det satt veldig mye i hodet i dag, selv om armer og bein var litt her og der. Det er tungt å gå en tremil, det har vært en lang sesong, legger hun til.