Johaug knuste konkurrentene

Johaug knuste konkurrentene

Ingen klarte å holde føge med overlegne Therese Johaug som overtok sammenlagtledelsen på dag to av Ski tour Canada.

Therese Johaug slo tilbake for fullt og vant den andre etappen etter at hun fikk på en svak start på touren i Nord-Amerika.

– Jeg var litt nervøs fra start siden jeg hadde startnummer 27. Men jeg prøvde å gå rolig i starten, og ta plass for plass, og arbeide meg fremover. Jeg er glad for å ha skaffet meg et slikt forsprang, sier Johaug til arrangøren etter å ha kommet i mål.


– En knockout av dimensjoner
Tirsdag røk hun ut i kvartfinalen av sprinten, og måtte derfor starte langt bak i feltet under onsdagens fellesstart i Montreal.

Etter fire minutter av løpet var verdenscuplederen imidlertid tilbake i front, der vi er blitt vant med å se henne. Derfra og ut var det ingen som var i nærheten av å holde følge med «maskina» fra Dalsbygda.

– Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle gå så bra som i dag. Det var et fantastisk løp, og jeg hadde helt fantastiske ski, sier Johaug til NRK.

Og det var helt tydelig under løpet. Mange trodde at løypen var for tøff og løs til at Johaug skulle klare å gå fra. Men det så ikke ut til å være noen utfordring for 27-åringen.

– Hun er i en egen klasse. Hun driver en helt annen idrett enn de andre, sier NRK-ekspert Fredrik Aukland, og får søtte av kommentator Jann Post.

– Det er rett og slett en knockout av dimensjoner dette. De er sjanseløse på å følge henne, sier han.Weng nummer to
Heidi Weng var den som var nærmest verdenscuplederen. Hun gikk i mål ett minutt bak Johaug, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer tre ett minutt og ni ti sekunder bak den suverene vinneren.

Weng er nummer to i sammendrag, 28 sekunder bak lagvenninnen.

– Jeg taper altfor mye på distanseløp for tiden. Men dette var en veldig spesiell løype, med veldig mye fiskebein. Det var rart. Men man må jo trene på alt, så nye utfordringer er jo gøy det, sier Weng.