CAS-avgjørelsen kan komme når som helst

CAS-avgjørelsen kan komme når som helst

Therese Johaug får vite om hun får delta i OL eller ikke i løpet av denne uken.

TV2.no  14.08.2017  - Les hele saken her

29-åringen har i hele sommer ventet i spenning på utfallet av høringen i Idrettens voldgiftsrett (CAS).
– Det er ikke så mye nytt å fortelle, men nå er vi i uken vi har fått beskjed om at avgjørelsen skal komme. Bortsett fra noen mailer om frister, har vi ikke hatt noen dialog med CAS siden vi var der, sier manager Jørn Ernst til NTB.


I juni var Johaug til høring i hovedkvarteret til CAS i Sveits. Det måtte hun fordi Det internasjonale skiforbundet (FIS) valgte å anke skistjernens utestengelse på 13 måneder. FIS mente dopingdommen ikke var streng nok.


– CAS skal ha avgjørelsen klar innen fredag 18. august. I teorien kan den nå komme når som helst. Vi venter i spenning på en mail fra Lausanne. Vi håper nå på å få en endelig beskjed. Therese har levd med saken nå i snart ett år, sier Ernst.
 

Rolige dager
CAS antydet tidligere i sommer at behandlingstiden kunne være kort, men dommen har latt vente på seg. Nylig ba voldgiftsretten om en utsatt frist til 18. august.
Ernst regner med at Johaug-leiren får tilsendt avgjørelsen før den blir offentliggjort.
– Jeg tror vi får den litt før, ja.
I sommer tilbrakte Johaug tre uker i Aspen i Colorado sammen med blant andre Ingvild Flugstad Østberg. Hun har tatt det rolig etter at hun kom tilbake til Norge

– Hun har bare vært hjemme, trent og hatt noen rolige dager. Hun følger treningsplanen som er lagt. I tillegg har hun vært på noen arrangementer, opplyser Ernst.

Smertegrense
Johaug avla 16. september i fjor en positiv dopingprøve for det anabole steroidet clostebol. Hun ble i vinter dømt til 13 måneders utestengelse av Domsutvalget i Norges Idrettsforbund.

Langrennsløperen fra Dalsbygda har forberedt seg slik at hun kan ta del i skisesongen i god tid før jul. Hvis dopingdommen blir stående som den er, kan hun stille på startstreken i november.

Johaugs smertegrense går på 15 måneder. Beslutter CAS å øke straffen med mer enn to måneder, mister hun vinterlekene i Sør-Korea i februar.

(©NTB)tv2